Dina barn ditt ansvar!?

Som rubriken lyder, visst har vi föräldrar ansvar för våra barn och deras handlingar? En incident i Parken Zoo idag föranleder till dagens blogginlägg.

Jag kan bara säga att jag blir så himla arg när föräldrar inte lär sina barn ansvar och hyfs. Visst är barn barn men någonstans måste vi vuxna lära dem hyfs, rim och reson. När man som åskådare ser en unge vräka ut alla leksaker vid kiosken i Parken Zoo och sedan bara skratta och gå därifrån. Ja då blir jag arg. Jag letade länge och väl efter vilken förälder som skulle ta tag i saken och förklara att man inte gör så. Men icke, ingen kom fram och ungen fick hållas. Jag höll mig lugn och väntade en stund.. ingen kom.  Uselt av föräldrarna att varken gå fram och plocka upp efter sitt barn eller låta ungen plocka upp efter sig. Uselt!

Irriterad som jag var över att jag inte fann föräldrarna, lika irriterad blev jag på mig själv för att jag inte själv gick fram och sa till. Även om jag tycker att det inte är mitt ansvar att uppfostra andras ungar. Eller kanske använt kameran och tagit en bild på eländet och ungen.

Det hela slutade med att Kati, Anna och våra barn städade upp efter andra.

Föräldrarna har alltså lärt sitt eget barn att stöka till är ok och man behöver inte städa efter sig. Undrar hur det ser ut hemma hos dem!

3 tankar kring ”Dina barn ditt ansvar!?

  1. Mormor

    Du har så rätt Niklas,ibland undrar man om barnen är där själva för man ser inte till någon vuxen alls i deras närhet. Men det är väl det där som kallas fri fostran, vad nu det kan leda till.
    Tycker det är underbart när man ser föräldrar som säger till sina barn när dom gör nåt dumt, man behöver ju inte vara elak för det,barn förstår mer än man tror.Det är ju trots allt vi vuxna som ska lära dom rätt eller fel,dom är inte självlärda. Heder åt er.

  2. Maria Körner

    Tyvärr låter många lata föräldrar skolan att forstra deras barn idag. En del föräldrar menar att de jobbar för mycket och inte orkar när de är lediga. De är status att skaffa barn och sedan inte ta hand om de i dagens samhälle. Detta tar mycket kraft ifrån lärare som i dag inte bara inte håller på med ren undervisning i allt för stora klasser med för få resurser. /Maria Körner, Lärare F-6

Kommentarer är stängda.