Äntligen slut…

Ja, äntligen är chokladen från Birkabåten slut… Snart blir det högfettskost igen. Längtar… Jag är verkligen semesterfet nu… Magen är svullen och bråkig igen. LCHF gjorde ju underverk med magen, den fungerade som en klocka utan gaser eller svullenhet. Och den underliga ”forskningsrapporten” som media basunerade ut och deklarerade att  man håller formen lättast genom att äta massor av kolhydrater ger jag inte fem kronor för. Den sa inte att man skulle äta massor av kolhydrater, utan att de som ätit inom ett visst intervall marginellt höll vikten lättare. De som åt mer kolhydrater höll vikten sämre. Grejen med kolhydrater är att de är hungerstimulerande och kräver att man inte är kolhydratkänslig eller har god självkontroll när man äter dem. Och de som åt lågkolhydratkost kan omöjligt ha ätit den ”rätt” eftersom man inte kan gå upp i vikt på ren sån kost. Utan kolhydrater så bildar man inget insulin som lagrar fett, och överskottskalorier går rakt igenom. Jag är inte ensam om att vara misstänksam mot just denna rapport som inte ens gjort en egen studie, bara läst lite statistik och dragit slutsatser…

Igår var vi i Parken Zoo och hälsade på Fantomen. Molly var hänförd över skurkarna som smög runt och försökte ställa till det för Fantomen. När vi skulle åka Masken så hade dock Fantomen segrat och förde stolt bort de uppgivna skurkarna som gett upp efter att ha skuttat på både soptunnor och hustak. Ja, igår vågade Molly två läskiga saker: den jääättehöga rutschkanan i Fantomenland (men andra vändan vågade hon inte) och Masken i nöjesparken. Jag försökte få henne att åka den förra gången men då var det tvärstopp… Igår var hon modigare. 🙂


Vi åt wok på Bali-restaurangen, och maten där var tusen gånger godare än den mycket dyrare på Pampas-restaurangen. Vi åt Kyckling BLT (nån slags toast med kyckling, bacon tomat och potatisklyftor till) på Pampas förra gången och den kycklingen var nån slags mald och processad skosula som inte ens liknade kyckling. Jag som äter det mesta lämnade den eftersom den kändes seg och suspekt. För 125 kr kan man begära en vanlig bit kyckling kan man tycka. På Bali fick vi fina kycklingbitar i woken för 75 kr…

Förra veckan var vi till Mariefred och åkte tåg, Molly var nöjd att få åka tuff-tuff-tåg som vi läst om i boken hemma. Whooo-whooo, säger hon att tåget låter. 🙂