Våfflor i kvadrat..

..eller kanske inte. Tanken var att vi skulle muffla i oss våfflor idag. Anna for till affären och jag passade på att fixa till smeten. Nu hör till saken att jag aldrig gjort egen smet till våfflor förr. I och för sig är den väl egen även om det är ett paket pulver som blandas med vatten :D. Men idag skulle vi göra riktig smet. Efter att ha konsulterat google så inventerade jag kylskåp och skafferi. Visst det skulle räcka till en dubbel sats 🙂 trevligt tyckte jag.

Det stod inte så mycket i receptet jag hittade, bara lite kort om hur det skulle blandas.  Att det skulle smältas smör och sedan svalna med mera. Gutt tänkte jag och körde igång när tjejerna var iväg. Följde receptet och när det var dags för smöret skulle det vara kallt. Så utan att tänka lät jag det iskalla vattnet som skulle vara i kyla smöret. Ingen bra idé.. Det gick nämligen inte att får det att blanda sig ordentligt. Senare fick jag veta att det stod i andra recept just den varningen 😀 Aja.. skadan var redan skedd och det fanns inte utrymme att göra ny sats.

Vi hettade upp laggen som det stod i instruktionsboken. Men se de fluffiga och frasiga våfflorna uteblev. Det bidde mer flottig pannkaka 😀 nästan iaf. Nåväl det dröp av fett om dem. Det gick att äta men det var inte det vi förväntade oss.

Så nu vill vi ha riktigt bra recept på våffelsmet 😉

2 tankar kring ”Våfflor i kvadrat..

  1. Mangutt

    Morsan brukar bjuda på juvliga våfflor!! Där finns nog nåt trevligt tips att lära sig…..

Kommentarer är stängda.