Stor tjej!

Nu har vi en stor tjej som har bajsat på pottan för första gången! 🙂 Hon har gått utan blöja hemma ett par dagar och varit jätteduktig att säga till, inte en endaste olycka har det varit. Men bajsa på pottan är tydligen livsfarligt, hon håller sig tills hon får på sig en blöja (vid läggdags eller om vi ska ut). Men idag gick det. Hon var inne och vände några gånger och till slut kom det i pottan, under stor förtvivlan och många tårar. Men nu är det gjort och hon fick belöning också. 🙂

Men det tog lång tid att komma till detta. På Molly fungerar inte tjat och milt tvång, hon gör tvärtemot då. Att säga att hon är för stor för blöja gör att hon vill vara ännu mindre än förut. Hon vill ta initiativet själv, då funkar det. Hon är en sån som står länge och tittar på och ”vågar” inte prova på nya saker. Men om man inte tjatar och föreslår utan låter henne ta initiativet själv så går det mycket lättare. Nu återstår bara napparna, och då ska vi introducera några tankar för henne som hon själv får ta steget till när hon är redo för det. Att säga att hon måste ge napparna till tomten eller påskharen eller nåt sånt är helt fel tillvägagångssätt. Då lär hon ha napparna tills hon börjar gymnasiet… 🙂