Blåsigt blött

Dagen har bjussat på farmor o farfarbesök, pulkaåkning, snögubbebygge och hämtmat.

Ja farfar fick sig en lekomgång med Molly idag, hon terroriserade honom med leksaker och stoj. Fast jag tror farfar tyckte det var minst lika roligt som Molly. Efter att farmor o farfar varit på besök mumsade vi lite lunch, matlådor med god mat som Anna hade gjort (se tidigare inlägg). Efter lunchen gick Molly och jag ut, Anna åkte och handlade. Molly tyckte den nya blå pulkan var rolig och hon drog den villigt upp för backen (ja iaf en gång).  Fort ned för den lilla backen gick det och jag fick hämta henne. Vi åkte en vända tillsammans i pulkan riktigt skoj.

Sedan var det dags för snögubbar att skapas. Vi gjorde en jättestor ute på fotbollsplanen. Sen gick vi hem och gjorde en lite mindre.  Sen var det dag att ta sig in med riktigt blöta vantar och värma sig. Anna bakade tårta (en liten smakbit) som vi mumsade av till fika.

Så till något helt annat.
Windows version 7 är antågande som sig bör börjar det hagla lite gliringar och annat om det. En rolig sak hittade jag här: http://www.dryden.se/index.php?id=746
Att pyttemjuk låter oss testa en betarelease är kanske trevligt. Men innan man börjar köra själv bör man tänka både en och två gånger. Tänker man på historiken mellan versioner och hårdvara inser man snabbt att datorn man har behöver uppgraderas..
Så snart är det väl dags att kreti o pleti och snegla på linux istället, gratis och väldigt trevligt. Här hemma har jag redan börjat, även om jag behöver wintendo i jobbet så är det snart borta helt på hemmaburkarna. Nya servern kör tex CentOS och snart är den andra installerad med Ubuntu, båda givetvis 64bitars version. Det jag saknar är en Mac, ja du läste rätt! Man kan inte hela tiden ha skygglappar på, det behövs öppnas vyer i datandet.

Nej nu är det dags att avveckla denna dag och sikta på nästa.
Tjilivippen