Krassligt…

Idag var det dags för luciafirande på dagis. Det har vi sett fram emot länge, och vi har hört Molly gå och smågnola på diverse julsånger. Men…

Igår kväll började hon hosta, och idag har näsan och ögonen runnit konstant. Så vi tog det tråkiga beslutet att Molly fick stanna hemma från dagis idag. 🙁 Inget luciafirande i år alltså… Jag försökte ringa dagis fyra gånger men ingen svarade. Undrar om de hade fel på telefonen?På eftermiddagen kom febern också, och vid middagstid var Molly riktigt pipig och ynklig. Trots ynkligheten åt hon i alla fall upp sin mat. Vi hade gjort råstuvad potatis med isterband och lite falukorv till Molly. Dock blev den stuvade potatisen mer som en tjock potatissoppa eftersom potatisen blev överkokt och sönder-rörd. Det är inte så lätt att laga perfekt mat med en bebis på armen och en ”gnällis” bredvid som pockar på uppmärksamheten samtidigt som mjölken bränner fast i botten på kastrullen… Men ”soppan” blev god ändå. 🙂

Just nu har jag en liten Traderaperiod, jag har sålt en del av mina gamla kläder och precis nyligen köpt mig ett par snygga byxor för 22 kr och en julklänning till Molly för samma summa. En julig klänning använder man ju inte mer än en eller max två gånger och då vill man ju inte lägga ut hundratals kronor på ett enda tillfälle. 22 kr är lagom. 😀

Ja, nu är Niklas aningens bättre, men han är fortfarande ganska krasslig. Molly har just insjuknat och det känns som att det bara är en tidsfråga innan jag också åker på samma skit. Jag gör mitt yttersta för att försöka skydda Meja, men det är inte lätt. Molly är en riktig smittspridare… Hon hostar rakt ut, gärna i Mejas ansikte, och pussar alla hela tiden. För att inte tala om snoret… Det rinner hela tiden ur näsan på henne, och hon smetar gärna runt det i ansiktet och får det därmed på fingrarna som är överallt sen… Man får ju nippran till slut i sina försök att hålla smittan begränsad…

Jaja, dags att sova nu i alla fall. Natti natti!

1 tanke kring ”Krassligt…

  1. svärmor/farmor/mamma

    Det märktes på Molly att hon var hängig när vi var hos er. Hoppas bara ni får vara friska på julen.

Kommentarer är stängda.