Familjeparkering!?

Det här med familjeparkering, vad är egentligen meningen med dem? Visst är det superbra med en extra stor parkering när man ska ut ur bilen med en barnstol eller barn och inte vill stöta bildörren i grannens bil. Men är det tex ok att parkera medans frun går ur bilen och resterande sitter kvar!? Nja egentligen bör man väl inte nyttja parkeringsplatsen i det läget. Då har man väl ändå missat poängen med att parkera där?

Men.. Av två onda ting borde väl då ändå den vara värre när en ensam man/kvinna parkerar precis under skylten familjeparkering, tittar på skylten och totalt ignorerar den och sedan försvinner in i köpcentret. Jag menar är vi verkligen så slöa numera att vi inte ens orkar köra bilen till en annan plats. Dessutom på en parkering som är haltom/halvfull!? Snart är det väl ok att parkera på en handikappanpassad plats utan att ha ett handikapp? Eller varför inte parkera i stoppzon det stör väl ingen? Jag ska ju bara in en snabbis och handla lite kläder eller något annat som tar tid.. Eller killen som kom i jobbarbilen med sin flickvän, slängde en blick på skylten och ryckte på axlarna. Har man inte vett nog så gör man väl kanske så eller har jag fel?

Nu säger jag inte att jag är världens underbarn och är helt felfri (det var jag som satt kvar med barnen på en familjeparkering) men jag parkerar inte där om jag inte har barnen med mig. Men det fick mig att tänka på hur det borde vara om alla kunde tänka på vad skyltar betyder. Och det kändes lite synd att jag är mer modig att leka polis. Kanske kläcka en syrlig kommentar genom sidofönstret på bilen så dem hajar till och blir generade kanske till och med flyttar bilen till en ledig plats 5-10m bort. Men i det fallet slutar det väl med att jag åker på en propp 😀

I morgon kväll är det dags att spela Benny igen..