Hela helgen…

Jaha, så var helgen över då… Lördagmorgonen började med sista tillredningen av matsäcken vi skulle ha med. Jag bakade focaccia med fetaostfyllning samt fixade dressingen till kycklingen. Jag hade gjort kycklingfiléer i ugn dagen innan och skivade upp dem och lade tillsammans med strimlade soltorkade tomater och blandade örter och hällde en vitlöksvinägrett över. Försökte städa upp lite men insåg att det inte var nån idé om man ska ha huset fullt med folk… Bättre att städa efteråt…

Med brödet rykande varmt åkte vi till Magnus och Simona för att hämta upp dem och åka ner till Hamnen i Sundbyholm där vi hyrt en flottbrygga i ett par timmar. Vi 9 glada deltagare klev ombord och tuffade iväg i det oerhört vackra vädret. Vi insöp lite sjöluft innan vi packade upp matsäcken som förutom brödet och kycklingen bestod av en matig sallad och korvspett som Linda fixat, 2 sorters potatissallad och massor av kladdkaka som Sara bakat. Det smakade himmelskt och vi åt tills vi storknade. Vi kan verkligen rekommendera att hyra en bryggflotte, det är så kul!

Sen skulle pojkarna bowla och tjejerna spela äventyrsminigolf. 2 timmar på sjön efterföljdes alltså av 2 timmars minigolfspelande under gassande sol… Behöver jag nämna att vi var några tjejer som var en aning kräftfärgade efteråt..?

Sen hem till oss för lite lekar och gemytlig stämning, hämtmat och himmelskt god dessert som Linda fixat. Vid det här laget saknade vi vår lilla Molly (som spenderat dagen hos farmor och farfar) så oerhört! Jag agerade taxi och skjutsade hem alla utom Sara som envisades med att gå hem. Sen fick vi äntligen hämta Molly hos farmor och farfar (tusen tack för att Molly kunde stanna så länge trots att ni skulle upp tidigt!) och krypa ner alla tre i vår sköna säng och bara myyysa. 🙂 Då var klockan nästan 01…

Vi var inställda på sovmorgon men Molly ville gå upp kl 07, när pappa var uppe och kissade en snabbis. Jag var sugen på god sommarfrukost och väntade tills klockan blev 8 och ICA Slagsta öppnade så att jag kunde handla lite. Jag gick några extra vändor i butiken för att invänta det färskbakade brödet och tog med flatrökt skinka och philadelphiaost hem. Molly fick sin favorityoghurt också, och Niklas fick sin Coca Cola…

Sen bar det av en snabb vända till Parken Zoo där vi såg tigrar och apor, fikade supergod macka och sen begav oss hemåt igen. Har man säsongskort kan man ju inte titta på allt på en gång, men måste ju spara lite till efterföljande gånger… När vi gick till bilen kände jag att det var riktigt tungt och jobbigt att gå. Magen kändes som om den vägde 40 kilo. Vi skulle åka till mamma på kvällen och äta en vecka försenad Mors Dag-middag men jag var tvungen att säga ifrån. Det gjorde så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. 🙁
Förmodligen blev det alldeles för mycket gående, kånkande, bilande och stressande under gårdagen och sånt kommer surt efter… Så nu ska jag göra en ansträngning att VILA igen… Kanske jag kan bli av med lite svullnad också eftersom vädret skulle lugna ner sig till behagliga 20 grader i morgon… Inget kul med fingrar som lunchkorvar och ben som tjocka stolpar…

God natt!