Lilla argbiggan…

Efter att Molly varit sjuk så blir hon alltid så extremt mammig efteråt… Niklas får inte komma i närheten ens, Molly blir arg och skjuter bort honom och ALLT ska mamma göra… Igår var det krig. Efter maten skulle händerna tvättas, men som vanligt skulle mamma göra det… Niklas tog henne ändå och fixade både händer, mun och tänder under vilda protester och gråt. Sen ny blöja och pyjamas, fortfarande under skrik och gråt. Jag höll mig undan och skyndade mig att bädda rent i sängarna. Niklas tog nappen och katten och satte sig i soffan med Molly och hon blev genast lugn, satt i pappas famn ett tag tills hon kom på att hon skulle vara ledsen och började illvråla igen. Men det gick över snabbt och pappa och dotter gick och lade sig och skruttan somnade nästan direkt. Hade jag lagt mig i så hade det fått fel effekt, hon måste inse att man kan få tröst hos pappa också. Niklas är underbart tålmodig och lugn trots att Molly är så ”elak” tillbaka, och det börjar ge resultat nu. I morse fick han klä på henne skor och jacka utan protester alls. Enligt Niklas dagliga mailrapport så gick lämningen på dagis också mycket bra. 🙂 Niklas kom dessutom ihåg att be om lite solkräm på Mollys händer, hon är i det närmaste svart på händerna efter att ha varit ute i solen hela dagarna. En större solmössa är på väg också så att hon slipper bli så bränd i ansiktet. Solen är ju starkare i år än nånsin så man måste ju skydda den käraste man har mot solens elaka strålar, särskilt när hon är ute hela dagarna på dagis. 

Men Molly är nog i nån utvecklingsfas nu, lite trots också kanske. Vi märker att hon upplever omvärlden på ett annat sätt än förr. Hon är väldigt blyg och vänder sig inåt direkt när folk tilltalar henne, men hon är ändå väldigt nyfiken och intresserad. Det kan jag passa på att säga nu när jag ändå är inne på ämnet förresten: när ni träffar Molly, säg ett enkelt hej och låt henne vara sen, låt henne komma till er istället för att ”tvinga” er på henne direkt. Vi har märkt att det är en markant skillnad i Mollys beteende och välmående mellan de olika tillvägagångssätten, så försök att komma ihåg det när vi träffas. Både för er och Mollys skull. Vi vill  ju att hon ska få positiva upplevelser av besök och inte associera besök med att bli livrädd liksom. Hon vill ta kontakt på sina villkor och då tycker vi att hon ska få göra det också.

Idag ska mamma opereras också, jag håller tummarna för att hon ska bli kry igen så fort som möjligt!

Dags att ta itu med dagens arbete… Hej hopp på er! 🙂

1 tanke kring ”Lilla argbiggan…

  1. farmor

    Nu börjar hon testa er för att se om hon får som hon vill. SKA försöka komma ihåg bara ett hej nästa gång MEN det är svårt då hon är så gulllig!

Kommentarer är stängda.