Äntligen cykel

Jag har nämnt för länge sedan att vi ska införskaffa en ny cykel till Molly. Och ända sedan den dagen har hon flitigt påminnt mig om den. Vi har tittat på blocket titt som tätt och till sist hittade vi en som passade.

Så igår fick ändan ur vagnen och skulle hämta den. Men först passade vi på att stanna vid Slagstaglass och mumsa i oss. Visst det är snordyrt att förse hela familjen med glass. Dock så äter vi inte där mer än kanske två-tre gånger om året och då får det kosta. Molly var ovetandes om vad som komma skulle. Ett stopp på Ica efter glassen och sedan tanka bilen. Molly började bli lite otålig på att åka bil.

När vi väl kom fram stod cykeln utställd på gården och vi steg ur bilen. Säljaren Daniel kom ut och vi språkade lite, Molly blev plötsligt blyg och gömde sig bakom Anna. Men det släppte när hon skulle prova cykeln. Vi blev erbjudna att köpa till ett handtag till cykeln så att det lättare går att hålla i den när Molly tränar. Istället för stödhjul. När vi kom hem och plockade ut cykeln ur bilen kom det med darr på rösten från Meja: ”Men vi glömde ju Mejas cykel..”. För henne var det som om hon blivit utan och bara Molly fått cykel. Meja fick Mollys med stödhjul såklart. Men när man är liten är det inte lätt att förstå sånt och tårarna kom. Men det gick snabbt över när hon förstod att hon fått Mollys. Det gjorde verkligen ont i oss när hon brast ut i gråt på det sättet.

Idag har vi haft fullt upp med hushållssysslor, jag förberedde en tvätt redan igår kväll och ställde timern. Bara att hänga upp tvätten innan frukost och dra igång en till. Täcken och sängkläder tvättades i flera omgångar. Så skönt när det torkar på ett par timmar ute. Och friskt luktar det också. Efter frukosten fick även frysen bli avfrostad och senare även kylen. Riktigt tråkiga sysslor om du frågar mig. Vi passade även på att mecka upp en fläkt i barnens rum, det rum som är absolut varmast på sommaren.

Så var det äntligen dags för Molly att få prova den nya cykeln och Meja på Mollys. Jag monterade på handtaget och fick Molly att klä på sig kläder och hjälm. Det här var ett bra tillfälle att prova den nya kamerarem som jag köpt från USA. Jag trodde att jag skulle få gå bredvid Molly större delen av vägen. Aj så fel jag hade. Om det är något Molly kan så är det att cykla! Det tog inte många meter innan jag fick börja jogga för att hinna med. Och det där handtaget, ja det behöver vi bara vid start och stopp. Jag är så himla stolt över min stora flicka, hon är så duktig på att lyssna när det verkligen gäller att lyssna. Även om hon inte gör som jag säger alla gånger 😀 För det här med att bromsa med tramporna på cykeln var tydligen svårt. Och varje gång jag påminde henne fräste hon åt mig ”Jag vet! jag glömde bort!” 😀

1 tanke kring Ӏntligen cykel

Kommentarer är stängda.