Mollys bryderier…

Jag och tjejerna hade läst färdigt godnattsagan, släckt lampan och lagt oss tillrätta i Mejas säng som vi alltid gör. Trångt och mysigt. 🙂 Molly sa:

– Mamma, jag vill ha TVÅ Pettson-spel! (De har det på dagis)
– Du får väl skriva upp det på din önskelista då, så kanske du får det när du fyller år, svarar jag.

Molly nöjer sig med det svaret, är tyst i nån minut och säger sen:

– Ringer du till tomten och säger det? Att jag önskar mig två Pettson-spel. Annars vet han ju inte det.

Istället för att gå in på diskussionen att tomten inte kommer på födelsedagar, att tomten ser allt, bla bla, så väljer jag att bara hålla med och säga att jag ska göra det. Det är ju trots allt sovdags och vi behöver vara tysta nu. Det går dryga fem tysta minuter, jag tror att barnen börjar somna när Molly plötsligt utbrister, med gråtklump i halsen av besvikelse och missmod:

– Men jag HAR ju så många saker redan! Jag BEHÖVER inte mer saker! Tomten kommer ju bara med mer saker hela tiden! Jag HAR ju redan så många…

Jag försöker att dölja ett kärleksfullt småskratt och föreslår att hon önskar sig saker hon behöver istället, som målarböcker, ritpapper och kläder. Då behöver ju inte tomten komma med saker hon inte behöver. Sen kunde hon ju ge bort några leksaker till andra barn som inte har några leksaker, då fick hon ju plats med nya saker. Hon godtar det, blir tyst och somnar snart. På morgonen när hon vaknar är bland det första hon säger:

– Mamma, jag vill inte ge bort mina saker…

Underbara unge! 🙂

1 tanke kring ”Mollys bryderier…

  1. Mormor

    Det är ju det jag alltid sagt, det är nåt speciellt med denna tjej. Hon är förståndigare än oss vuxna ibland. Underbara tjejen!

Kommentarer är stängda.