Tummen ur och fixa signalen

Under en längre tid har vi retat oss på att det varit dålig bild på tvn. Bildväxlingar på digitalkanalen har hela tiden meddelat ”Svag eller ingen signal”, så har vi fått vänta 3-xx sekunder innan bilden kommit åter. Som sagt smått irriterande när den ibland tappat signalen mitt i en film eller något annat spännande som vi blängt på.

Efter en hel del undersökning och frågande om kabelkvalité verkar det nu som om vi fått bukt med den bristande kvalitén på signalen. Och visst var det slarvigt kopplat på vinden. Även om det fanns en ”bra” kopplingsdosa så valde jag att dra kabeln förbi den och endast ha en antennkabel in till tvn. Naturligtvis sparade jag en loop med kabel ifall jag ångrar mig.

Och ett stort tack till Stjernströms Antennteknik som svarat på frågor och hjälpt oss få ordning på signalen. Nu fungerar kanalbyten mycket snabbare.

Här kommer lite bilder på spektaklet.