Canon EF-S 17-55 2.8 IS

Rubriken talar sitt tydliga språk för den som är kamera intresserad. Det är vårt nya objektiv som är smått fantastiskt 🙂 Dock har osäkerheten spelat mig ett spratt.
Innan jag bestämde vilket objektiv som skulle inhandlas läste och läste jag artiklar och inlägg i forum. Många som hyllade men även många som kritiserade det. Det är inte så att jag fotograferar varje dag och till sist fick det bli motiveringen för att inte kosta på ett dyrare objektiv. Om det i framtiden visar sig att jag vill ta ett steg vidare får jag försöka sälja det och kosta på ett L objektiv.

IS i beteckningen står för Image Stabilizer (bild stabilisering). Många har skrivit att den låter och väsnas förskräckligt. Men inte det exemplaret jag fick. Det är tyst. För att det ska märkas ljudmässigt behöver jag nästa hålla det intill örat och lyssna medans jag trycker ned avtryckaren halvvägs.

Så för att illustrera skillnaden mellan IS på och IS av kommer här två bilder 🙂
För att se skillnaden bättre klicka på bilderna.