Här händer det inte mycket…

Vi borde komma igång med bloggen igen…

Ja, vad har hänt på sistone? Igår var vi till Tuna Park och köpte hjälm åt Molly, en BLÅ ville hon ha. Det verkar vara nya favoritfärgen… I övrigt rullar livet på som vanligt, Meja och Molly har det typiska syskonbeteendet: ömsom älskar de varandra och kramas, och ömsom skriker de på varandra i bråk om en leksak. Fast än så länge är de mest sams i alla fall. 🙂 Molly älskar när Meja sitter på henne, och det ser himla kul ut… 🙂

Sen får jag gratulera lillasyster Sara som tagit körkort! 🙂

Jag hade tänkt börja träna lite, men både Niklas och jag har ett envist halsont som inte ger sig. Jag blev sjuk några dagar innan jul, jag fick rejält ont i halsen som sedermera spred sig till en visdomstand. Det tog en vecka innan jag kunde svälja utan att det gjorde jätteont, men sen dess har jag haft blåsor i munnen och en ömmande tunga. Nu har Niklas åkt på samma sak, och hans tillfrisknande går precis lika långsamt som mitt. Idag vaknade jag med ett svullet svalg igen, känns helt hopplöst…

Sen ber jag er tänka på offren i Haiti, har ni en slant över så skänk till exempelvis Röda Korset. Hjälpbehovet är enormt! Det är så lätt för folk att tänka att man inte har råd, men om man skonar sin kropp från fredagschipsen, ölen eller wienerbröden och istället skänker en 50-lapp till Röda Korset för att hjälpa ett litet barn så är man en bit på vägen! Vi har det så himla bra här i Sverige, och även om inte varenda krona man skänker hamnar i de behövandes händer så är det bättre än att inte skänka alls. För trots allt så kan inte de som samordnar allt jobba gratis, flygplanen som transporterar hjälpen måste tankas osv.
Jag har bland annat SMSat ”AKUT” till 72 900 för att skänka 50 kr till Röda Korsets hjälparbete. Det finns fler sätt att hjälpa:

Unicef Sverige
Plusgiro: 902001-7
Bankgrio: 902-0017. Märk talongen ”haiti”
SMS:a HAITI till 72900 så ger du 50 kronor
Ge valfritt belopp till katastrofinsamlingen här

Läkare utan gränser
Plusgiro: 900603-2
Bankgrio: 900-60 32.
SMS:a LIV till 72990 så skänker du 50 kronor
Skriv ”Akutinsatser” på inbetalningen.
Läkare utan gränser har även en gåvoshop på nätet.

Plan Sverige
Plusgiro: 90 07 31-1
Bankgiro: 900-7311
Skriv ”Haiti” på inbetalningen.
Plan här även en gåvoshop på nätet.

Hoppets stjärna
Sms:a STAR till 72930 – då skänker du 100 kronor

ActionAid
PG 900083-7 www.actionaid.se

Läkarmissionen
PG 900021-7 www.lakarmissionen.se

SOS-Barnbyar
PG 900229-6 www.sos-barnbyar.se

Svenska FN-förbundet
PG 900079-5 www.fn.se

Svenska kyrkan

PG 900122-3 www.svenskakyrkan.se
SMS:a FRAMTID till 72950 så skänker du 50 kronor