Omvända äppeltjuvar på Boställsgatan

Härom dagen hörde jag det prassla i häcken bredvid komposten. Sedan såg jag några barn hoppa och dra i grenarna på trädet.. Jag lät dem hållas en stund medans jag tittade på och observerade från uteplatsen. Efter en liten stund såg pojken mig och väste till tjejen ”Det står någon där..” Jag sa med lugn röst och mjuk ton ”Det finns godare äpplen i trädet här bredvid, vill ni ha äpplen så ta från det”. Det blev tyst en stund.. Får vi ta äpplen frågade han. Javisst, kom in och ta om ni vill ha svarade jag.

Några dagar senare på kvällen när vi höll på med att göra barnen klara  så ringde det på dörren. Det var flickan som varit med och pallat äpplen. Lite förvånad blev jag. Hon frågade snällt om dem fick ta äpplen. Jag tittade ut och såg grabben stå och trycka vid brevlådan. Visst får ni ta äpplen, det finns många fina och goda som nyligen trillat ned svarade jag henne. Inte kan jag neka barn som lärt sig att fråga snällt (även om dem fick äpplen vid stölden 😉 )

Och så efter mycket velande och funderande har jag kunnat bestämma mig. En lcd tv har inhandlats och det är en avsevärd skillnad på bildkvalité. Många sköna och trevliga finesser som jag från början inte tänkt mig men som ändå fick plats i köpet. Någon LED fick det inte bli för vad ska jag då sukta efter till nästa gång 😀