Semestern över…

Ja, idag var det första arbetsdagen igen efter en lång sommarledighet. Eller ja, hur ledig man nu är med två busiga barn hemma, varav det ena sätter i sig varenda skräpsmula hon hittar på golvet. Företrädesvis grus och småsten, det är grejer det…

Idag flyttade Molly över till Bullerbyn till sina kompisar och de större barnen. Vi hade ingen aning om att hon skulle flytta över på en gång, men det gick ju bra ändå. Det känns dock som om vi missat lite information liksom, vi visste inte ens var Bullerbyn låg tills jag letade reda på det när jag hämtade Molly idag. Ett överflyttningssamtal hade inte suttit i vägen, eller nån slags introduktion i alla fall så att man fick veta vilka fröknar hon skulle ha och vilka rutiner de har. Man är så bortskämd med bra och betryggande information från dagis, så man känner sig lite ovant ovetande. Men huvudsaken är att Molly trivs i alla fall.

Idag var det slut på semesterfrossandet, drygt tre kilo lyckades jag gå upp men de ska bort nu, tillsammans med några till. Till hjälp har vi LCHF igen, känns skönt att redan första dagen slippa gasig och småsvullen mage. Till frukost blev det ägg med smör (två ägg med 20 gr smör), till lunch blev det en skiva grillad karré från helgen tillsammans med bearnaisesås och till middag blev det cole slaw med entrecote (de hade billig på ICA). Sitter nu och mumsar salami och té innan läggdags. Jag får rapportera hur det går… 🙂

I fredags var vi i Parken Zoo och när Niklas och Molly åkte karusell så fick jag en impuls att jag skulle lägga en tjuga på chokladhjulet. Jag vann en 100-grams chokladkaka. Najs tänkte jag. När Niklas kom från karusellen så ville han också spela och satsade en tjuga på några låga nummer. Jag stod vid sidan av och väntade. När alla hade satsat så såg jag att de fyra högsta numren var osatsade. Jag tänkte för mig själv att jag skulle satsa, men ångrade mig. Sen ångrade jag mig igen och sträckte fram en tjuga och satsade… ”Stjärnvinst” annonserade chokladhjulstjejen och jag såg hur hjulet saktade in mot de höga numren… Jag gick därifrån med en kartong med 2 kilo schweizernöt… Två dagar innan vi skulle börja med LCHF… 🙂 Lyckligtvis ska jag använda ett gäng i bakningen till Mollys födelsedag så de går nog åt så småningom… 🙂