Lysekil..

Den årliga uppdatering av HLR och Rescueövningar har genomförts i helgen. Vädret spelade oss ett spratt på väg ned till Lysekil men det gick som tur var över. Det snöade nämligen duktigt mellan Örebro och Laxå. Stoppet i Laxå bjussade på hamburgare á la Burger King. Väl nere och på plats avnjöts en öl innan sängen lockade.

På lördagen var det uppdatering av HLR kunskaper och räddningsövningar i vattnet.  Det är underbart att slänga sig i det varma (5grader) vattnet. Det var givande att göra övningarna igen. Och vi avslutade med simulerat upptag vilket visade sig vara en nyttig övning. Det är inte lätt att plocka upp den ”medvetslös” dykare över klipporna. Allt gjordes under kontrollerade former naturligtvis för att undvika olyckor.  Lunch bjussade dykcenter på, mums med kyckling i ädelostsås och pasta.
Eftermiddagen ängnades åt att slappa lite och en del gjorde eftermiddagsdyk. Rolle och jag hade bestämt oss för ett nattdyk.  Dyket var helt ok men djurlivet hade kunnat varit bättre. Efter nattdyket avnjöts en öl och bums i säng.

Söndagen var det ett båtdyk inplanerat och det hade inte kunnat blivit bättre (Eller jo om det var varmare i vattnet 😀 ). Det sken upp och solen visade sig på väg ut med båten. Endast lite krusningar på havet. Dyket genomfördes under ca 40 minuter sedan var kylan för mycket och vi gav upp. En riktigt bra dykplats och den är säkerligen ännu bättre i sommar.

Sedan var det bara packa saker och åka hem igen. Längtan efter tjejerna hemma var stor.