Blött värre..

Tanken var att redan förra veckan ta Molly med till vattenpalatset och bada. Men tyvärr blev det inte så då utan det fick bli idag istället. Molly och jag tog oss iväg efter frukost även om det  var med visst motstånd från Mollys sida. Vi stannade till och sorterade åtvervinningen innan vi for vidare mot badet.

Molly bar med stolthet nyckeln till skåpet efter vi betalat inträdet. Det gick smidigt att byta om och ta oss till duschen. Men där var Molly inte så sugen på att duscha, så under protester lyckades jag skölja av henne och även mig.

Avvaktande badade vi lite i kanten av stora badet. Simhallen var för övrigt stängd för allmänheten då det var tävlingar. Efter en halv timme började Molly känna sig bekväm med vattnet och vi plaskade och skvätte på varandra om vart annat. Lekte med flytmojängerna och simmade runt i gången. Vi fastnade vid vattenrutschkanan och tittade på alla som plumsade ned. Jag frågade om Molly ville åka men inte.. Och inte vill jag tvinga henne till något hon inte vill.

Men.. efter ett tag med mer badande började Molly hela tiden dra sig till bassängen där det plumsades ned från rutschkanan. Hon var mycket intresserad och till sist drog hon mig lite i handen och frågade ”Pappa Molly åka?”. Förvånad frågade jag om hon verkligen ville åka och ja hon ville prova. Vi tog oss upp och det var med blandad skräck förtjusning som det första färden ned gick. Hon kramade hårt i mina händer när vi närmade oss slutet. Vi hann inte mer än upp ur bassängen innan hon kläckte ur sig ”Åka mera..?”. Vi åkte många gånger och plaskade i flera timmar. Det var svårt att få henne att äta lite matsäck , det vara bara badet som gällde.

Molly var mycket trött efter badet och somnade gott i bilen på väg hem. För att låta henne sova ut en lite längre stund än bara den mellan vattenpalatset och hemma så passade jag på att hämta det sista som skulle till sorteringen. Åkte iväg med det och hemma igen satt jag kvar i bilen så Molly fick sova en halv timme.

Vattenpalatset lär det bli fler gånger.

Tjing!