Så har det nya året börjat…

Nyårsafton spenderades med goda vänner, god mat och sådär lagom avancerat. Vi började med fika som efterföljdes av en långpromenad i den friska, kalla luften. Vi gjorde fel vagnval och tog med enkelvagnen som vi tänkte ha ståbrädan till, men givetvis glömde vi ståbrädan… Vi fick låna en sulky som Molly gärna åkte i nästan hela vägen. Nästa gång blir det syskonvagnen, nu har vi lärt oss det.

Sen blev det bastu för några, och sen matlagning. På menyn stod:

Aperitif ~ vinbärs- och citrondrink med vaniljvodka
Förrätt ~ chevrétoast med valnötter, rosépeppar och honung
Huvudrätt ~ den möraste oxfilé vi någonsin ätit, hasselbackspotatis, Johan Såsmästares svampsås, sallad med bl.a. sockerärtor, avocado och cocktailtomater
Dessert ~ Madartej (Ungersk dessert bestående av vaniljsås och maräng)

Såååå gott!! 

Molly höll sig vaken ända till tolvslaget då vi gick ut och tittade på fyrverkerierna. Det var med skräckblandad förtjusning hon såg himlen lysas upp och hörde det dova smattrandet från alla håll. Sen tvärslocknade hon i min famn… Klockan var 10.30 när två trötta nyårsfirare stapplade ut ur sovrummet, då hade jag varit vaken länge eftersom Meja tyckte att hon skulle vara vaken och härja tidigt. Meja och jag är inte riktigt synkade, när jag är trött och vill sova så vaknar hon och är pigg. I natt kom jag inte i säng förrän kl 04, så det var med ett par djupa suckar jag klev upp för att inte väcka Molly och Niklas när Meja började jollra vid 9. Men med mitt favoritprogram på tv så gick det an. 🙂 

Idag har vi varit på promenad i det vackra vädret, nu väntar lite kycklingmiddag och sen lite godsaker framför tvn innan vi nog somnar gott.

Och så dagens bilder 🙂

Vi önskar er ett Gott Nytt År!

1 tanke kring ”Så har det nya året börjat…

Kommentarer är stängda.