Lilla fröken trilsk…

Tro det eller ej, men Molly kan vara RIKTIGT trilsk ibland… Ikväll så ville hon först inte ha mat, efter mycket övertalning så slank det ner lite mat ändå, sen kikade vi lite på tv en stund innan det var dags för nattrutinen med tandborstning, pyjamas och godnattsaga. Men det var inte populärt. ”Neeeeeej, jag vill titta teeeeeveeeee!” Sen var det skrik och bröl till och med under godnattpussen, det var första gången jag fått en skrikpuss… Det är mycket knöl nuförtiden, det är en period som Molly går igenom. Vi hoppas att den snart är över dock… Om pappa sätter på haklappen så är det ”NEEEEEJ, MAMMA SKA!”, eller ”NEEEEEJ, KAN SJÄLV!”. Hon blir oerhört sur och förnärmad om hon inte får som hon vill, det krävs konstant påhittighet och pedagogik för att allt ska flyta någorlunda smärtfritt. Men samtidigt är hon världens härligaste unge, hon börjar prata mer vuxet och härmar allt vi säger. På gott och ont… Häromdagen satt hon och lekte med sina leksaker och visar upp en leksak för mig och säger ”Den här fan är trasig!”. Det krävdes en hel del för att jag skulle lyckas hålla mig för skratt. Hon är även väldigt kelig och kramig, ger gärna folk pussar och kramar. På julafton gick hon fram till morfar som satt ensam vid ett bord och kramade hans ben hårt och gav honom sen både kram och puss. Så gulligt… 🙂

Idag målade vi med vattenfärger, hela familjen, och åkte sen och köpte ett par stekpannor i julklapp till oss själva. Vår gamla börjar bli uttjänt så det var dags för en ny. Men eftersom de hade erbjudande så köpte vi två, en vanlig och en i traktörmodell med höga kanter och lock. Så nu kan vi laga mat utan svordomar igen. 😀

Arbetsdag i morgon… Natti natti!