Dagens traggel

Jahopps, då hade jag planerat in att uppgradera bloggen efter att ha stört mig länge nog på att den vill uppdatera sig. Men se det ville inte som jag ville bara strulande men som tur var är att jag kom ihåg att verifiera att backupen var hel.

Följde uppgraderingsanvisningarna till punkt och pricka men inte vill det fungera. Till sist skickade jag ett mail till supporten på webhotellet ifall dem kunde se något i loggarna vad som går fel.
Jag gav inte upp att försöka lösa problemet själv, en massa googlande hjälpte inte direkt. Så hittade jag ett av felen.. En katalog på servern hade fått fel behörighet och via webgränsnittet kunde jag komma åt och återställa. Skönt, bara och skicka upp alla gamla filer igen så var det återställt.

Skam den som ger sig, nya försök påbörjades under kvällen. Provade igen att följa instruktionen, men även denna gång med samma resultat. Nya googlingar gav lite mer kött på benen om vad som kunde vara fel. Även webForum fick ett besök för att få lite hjälp på traven.

Det hela slutade såhär:

 1. Allting raderades
 2. En nyinstallation laddades upp
 3. Konfigurationsfilen preparerades med rätt värden
 4. Testkörning (Hmm denna gång ville den minsann uppgradera databasen!!)
 5. Mer testkörning, nu verkade det fungera.
 6. Återställning av teman
 7. Test igen
 8. Återställning av plugins
 9. Test igen
 10. Återställning av bildfiler med mera
 11. Sista testningen