Snuvigt…

Lilla Meja är fortfarande snuvig. Hon låter som en perkulatorbryggare när hon andas ibland. Värst är det när hon sovit, då hostar hon tills hon kiknar och blir rödblå i ansiktet. Men det är inte så mycket vi kan göra annat än att försöka hjälpa henne att hosta upp det sega slemmet. Det är ju en fördel om hon hinner få sin hostattack INNAN hon äter, annars kaskadspyr hon upp allt (företrädesvis på sin mamma eller på nya soffan, det slår aldrig fel). Men så länge hon är pigg och äter ordentligt så är det inte någon fara i alla fall.

Snö… Molly stod hänförd i fönstret och förklarade att hon skulle åka pulka och göra snögubbar. Detta kommer hon inte ihåg från förra året, utan har läst i sina böcker och sett på tv. Hoppas det finns lite snö kvar i morgon när hon ska till dagis…

Ikväll åt vi köttfärsbiffar med allt i. Nästan i alla fall… Vetekli, ägg, creme fraiche, fetaost, broccoli, purjolök, morötter och senap åkte ner i smeten tillsammans med provencalska örter. Till dessa åt vi stuvade makaroner. Jag måste säga att jag är positivt överraskad av ersättningsprodukterna vi använder istället för mjölk/matlagningsgrädde i matlagningen. Man märker knappt någon skillnad. Jag är dock inte lika restriktiv med mjölkproteinet längre, men större mängder mjölk undviker jag, typ glass eller mjölk i eller till maten. Man är ju mindre till besvär då, när man är bortbjuden. För hur som helst så tror alltid folk att man kan äta laktosfritt om man ska undvika mjölkprotein (det trodde jag också tills jag var tvungen att utesluta mjölkprotein när jag ammade Molly och lärde mig skillnaden). Laktos är mjölksocker och kan tas bort ur mjölkprodukter, men ska man undvika mjölkprotein är det INGA mjölkprodukter alls som gäller. Man kan inte ta bort mjölkproteinet ur en mjölkprodukt. Istället är man hänvisad till havre-, ris- och sojaprodukter. Naturell sojayoghurt smakar värre än apa kan jag meddela… Pannkakssmeten gjord på havre är supergod. 🙂

Nä, nu är det dags att krypa ner i soffan och sova lite innan Meja vaknar och vill ha mat…