Veckan som gått i kort.

Nog märks det allt på Molly att lillasyster är här. Det har blivit konkurens om uppmärksamheten, vi hinner inte med lika mycket som tidigare. Lite mer kladd och mer högljudd vid matbordet ”här är jag, jag vill ha uppmärksamhet”. Tålamodet tryter ibland men vi förstår att det kan kännas jobbigt för Molly. Hon är så underbar då vi kryper i säng och har vår rutin.

Först läser vi två-tre böcker och i den sista inflikar jag att det är Mollys tur att släcka lampan när vi läst färdigt. Och så blir det när sagan är slut. Molly  skuttar ner från sängen, släcker lampan och säger glatt ”Gå runt andra sidan” vilket innbär att hon går hela vägen runt sängen och klättrar upp på mammas sida. Sen kommer hon och myser en stund med Pappa. Är hon på riktigt myshumör ligger hon och smeker mig antingen på kinden eller bröstet. Då kan man snacka om att jag smälter och inser hur mycket jag älskar min dotter Molly.

Veckans morgonrutin har varit riktigt bra den också. Upp och fixa med kisseri och blöjbyte. På med kläder och iväg till förskolan. Inte några protester, och dessutom ingen gråt att lämna mamma o Meja kvar hemma. I bilen jollrar hon ”hej då..” och börjar prata om barnen på dagis. Det har varit mycket Lukas denna vecka och en del som oroat då hon sagt själv att hon knuffat Lukas. Men det visade sig vara en liten dam som ville ha distans och hävdade sitt eget område, enligt personalen. Likväl har vi pratat om att man inte får knuffas utan man ska vara snäll mot varandra. Det är så härligt när hon sedan säger det själv ”Inte knuffas vara snäll..
Molly har fått en ståbräda till vagnen idag så Anna kan hämta utan att det tar två timmar hem från förskolan. Molly var så stolt och glad.

Meja då.. Jo hon börjar bli bättre och förkylningen är inte lika kraftig längre. Hon växer så det knakar och det känns skönt.