Att handla..

Handla är något man behöver göra lite titt som tätt. Men nu är det så att de där snabbhandlingarna är ett minne blott om man inte tar sig själv till affären. Idag bestämde jag mig för att återigen åka och handla med Molly. Mentalt gäller det att förbereda sig väl och nästan meditera (riktigt så illa är det inte 😀 ).
Vi skulle inte har så mycket saker utan lite smått till kvällsmaten och komplettering i kylen.  Vi plockade med oss lite pant och begav oss till affären. Mamma och Meja fick stanna hemma då de båda är förkylda och vi inte vill utsätta Meja för mer bassilusker än nödvändigt.

För att stimulera Molly lovade jag att hon skulle få en egen kundvagn att köra med. Vilket brukar innebära att man får springa bredvid och hålla kolla så hon inte krockar med folk och annat som kan komma ivägen.
Men se inte denna gång. Molly var superduktig, körde vagnen exemplariskt och följde mig vart än jag gick. Så implementerade vi deltagarskapet, dvs Molly får vara med och hjälpa till så mycket det bara går. Molly plockade glatt i lök i påsen, lägger mjölken i vagnen och hämtade ägg. Även om det tar tre-fyra gånger så lång tid är det värt besväret för när man ser hur stolt hon blir av att få hjälpa till. Det värmer det gott i hjärtat.

Hemma efter affären plockad jag in kylvarorna snabbt och vi fortsatte vara ute. Vädret är ju superskönt även om det blåser en del. Vi krattade lite löv tillsammans och Molly hjälpte till att packa ihop dem i korgen. Sedan gick vi in och fick fika av mamma Anna.

Nu är det snart dags att börja med pizzadegen och förbereda det som ska vara på. Hoppas det går bra med sötdegsjäst, för det var vad som fanns i affären.

1 tanke kring ”Att handla..

Kommentarer är stängda.