Blandade känslor…

Så var vi på kontroll på förlossningen idag igen. Allt såg bra ut och eftersom vi snart gått två veckor över tiden och då räknas som överburna så fick vi en tid för igångsättning. Onsdag morgon. Gratulera INTE, för det är inte riktigt vad jag vill… Jag blev ju igångsatt med Molly och fy vad jag mådde dåligt… Fick inte ens behålla vatten, utan kräktes som en gris. Värkarna riskerar att bli så starka med igångsättningsdropp också, fick ju kramp förra gången till och med. En värk som aldrig riktigt slutade liksom.

Men läkaren försökte göra mig en tjänst genom att ”rota runt” så mycket han bara kunde vid gynundersökningen (ja, det gjorde ONT) eftersom det ofta triggar förlossningen och gör att det sätts igång lite. Så med lite tur kanske jag slipper bli igångsatt, eller åtminstone kan förkorta plågan lite genom att ha kommit igång lite redan innan i alla fall. Men hur vi än vrider och vänder på det så har vi en bebis denna vecka i alla fall. Vi får väl se hur lång tid igångsättningen tar, det beror lite på hur ”mogen” jag är. Det kan ta ett par timmar eller mer än ett dygn. Den som lever får se. 🙂