Väckning kl 07.13

Bah! Ibland har man lust att göra sig lustig när folk ringer fel (fast man inte ska). I morse ringe telefonen och när man inte är vaken innan blir man ganska vimsig när man svarar. I luren säger en man med dov och saklig röst ”Mitt namn är xxx  xxx och jag undrar hur det är med min mor xxx  xxx”. Nu var det så att jag inte ville vara elak men det hade varit kul om jag svarat: ”Jo för fanken bara fint sörru, vi ligger här och kelar och är lite bakis bara 😀 ”. Men jag svarade snällt ”Du.. jag är en som inte har en aning om vad du pratar om, du har ringt fel nummer”. Vi la på och jag letade mig tillbaka till sängen, fick man somna om då!? Näh!! Mollsan hade minsann andra planer.

Idag for vi till IKEA och shoppade loss, nja kanske inte så farligt som det låter men en garderob och en förvaringshylla till Molly. Tiden gick snabbt och väl ute vid bilen igen insåg vi att det var dags för lunch sedan en tid tillbaka. För att göra Molly glad fick det bli ”buujja” innan vi fortsatte mot Biltema. Där har det minsann blivit fint och stort. Molly var glad att få springa runt ett tag medans mamma o pappa letade saker att handla. Det blev en saxdomkraft till bilen (orginal på Ford kostar den ca 680kr) för 89kr och lite lampor, torkarblad och annat krafs. När vi skulle betala hade minsann Molly ingen lust att följa med utan satte av i motsatt riktning. Mycket jagande fick det bli innan vi lyckades övertala henne att följa med till kassan. Ibland har man god lust att bara vända på klacken och gå.. Men så gör vi naturligtvis inte.

Hemma efter shoppingen fikade vi en lite kortis och sedan startade projekt bastu –> toalett/dusch. Ruskigt vad det snabbt bli mycket bråte när man river bastun. Har lånat släpet av ”manut” och det skulle behöva vara tre gånger så stort. Har två och en halv vägg kvar i bastun och släpet är redan fullt. Lördagen kommer således att bjuda på en vända till tippen innan projekt riva bastu fortsätter. Jeppen som bott här innan har gjutit golv i två vändor för att få till fallet till brunnen. Vilket har lett till att det blivit en kaka av betongen. Gissa vad som gärna kryper in under spingor i en bastu… Javisst fukten. Lite småsnuskigt under kakan av betong som gick lätt att få sönder i stora bitar. Tur att vi inte använt bastun så mycket. Jag inser nu att det kommer ta lång tid innan det blir klart där nere förmodligen måste hela golvet bilas upp och gjutas om 🙁