Ubbi-atten

Här hemma dricks det bubbelvatten (eller ubbi-atten som Molly kallar det) i mängder nuförtiden. Funkar bra mot mamma Annas halsbränna gör det i alla fall. 🙂 Det smakar så mycket bättre än det salta mineralblask man köper i affären och som dessutom transporterats över halva världen, och billigt är det också. Kolsyran kostar 1,50 kr per liter, och eftersom vi inte köpt själva maskinen själva så är den ingen kostnad heller. 1,50 plus vattnet ur kranen är alltså det vi betalar per liter… Givetvis är miljöaspekten viktig också för oss ”miljönissar i lightversion”.

Idag har Molly hjälpt till att baka kakor. Hon är mest intresserad av att smaka allt, men även trycka på knapparna på matberedaren och hålla elvispen (för att få slicka visparna efteråt). 🙂 Jag började vispa smör och socker i köket och vips kom en liten dam sladdandes runt hörnet och vrålade ”Jaaaa jelpa!!”. Hihi… 🙂

Idag har Molly även lärt sig att is blir till vatten när det smälter i en varm hand. Vi har frostat av frysen nämligen. Välbehövligt… Molly hängde på pappa Niklas som ett plåster när han donade i frysen med allt vatten och is och hon var så ivrig att få hjälpa till. Vår filosofi är ju att hon faktiskt ska få hjälpa till så mycket som möjligt, hon blir delaktig och lär sig saker samtidigt. Okej, det går ju inte alltid så snabbt, men med tiden lär hon sig. Hur som helst så var hon väldigt fundersam när en liten isbit framför hennes ögon smälte i mammas varma hand och blev till vatten. Sen skulle hon prova själv, men då blev hon ju blöt och då tog hon kökshandduken för att torka sig. Med kökshandduken i handen kom hon på att hon skulle torka golvet som sen blev till dammtorkning av hela huset, inklusive mammas ben. 😀 Lilla hjälpredan…

I morgon ska vi baka kanelbullar är det tänkt.