Regnet det bara öser ner…

Ja, idag har det regnat med besked. 🙂 Skööönt och ganska mysigt tycker jag som varit milt sagt irriterad på värmeböljan. Niklas som har jobbat hela veckan tyckte det var mindre kul dock, han ville vara ute i trädgården… Men lite hann han och Molly få gjort mellan regnskurarna i alla fall. Sen var Magnus och Simona här och hämtade släpkärran och åt lite glass till Mollys stora förtjusning. Hon gillar ”MangeMona”. 🙂 Hon satte sig tillrätta i Magnus knä och höll på att somna där, sen stortjöt hon när de åkte hem…

Molly började morgonen med att få gå utan blöja som vanligt, men eftersom det inte var lika varmt idag så fick det bli byxor utanpå nakenrumpan. Det går jättebra med kissandet när hon går med rumpan bar, då kissar hon i gräset eller i pottan utan mankemang. Men när hon har något på underkroppen så glömmer hon bort sig och då går det inte lika bra… I morse upptäckte vi att hon tassade runt på tå med en klutt i brallan, så Niklas fick sanera bajs en bra stund efteråt… Sen lyckades hon kissa ner två par byxor, varav ett par blev blöta genom att hon satte sig på pottan och kissade med byxorna på helt enkelt. Tydligen är det inte tillräckligt obekvämt med kissiga byxor heller, eftersom hon inte vill ta av sig dem eller ens säger till när det är blött. Vi tjatar och tjatar om att gå på pottan och kissa, vi tar med henne in till pottan i tid och otid, vi ”kommer överens” om att hon ska säga till när hon är kissnödig osv… Men vi är stolta över henne ändå, vi har inte bråttom. Det kommer när det kommer…

Sen har vi gjort en ansträngning för att få bort Mollys skorv i hårbotten. Niklas oljade in hjässan och jag kammade bort det som lossnade när Molly och jag duschade en stund efteråt när oljan fått verka. Det lossnade massor, och Molly var jätteduktig trots att det blev lite ömt i hårbotten. Men nu är den stora bruna ”kakan” som satt ovanför pannan i hårbotten borta. Lite smått är det kvar, men det lossnar väl av sig själv så småningom… Molly är dessutom jätteduktig när det gäller att skölja håret nu plötsligt! Förr har hon skrikit i högan sky och vridit sig som en ål, men plötsligt tittar hon upp i taket som hon ska och är jättelugn medan vi sköljer schampo. Samma som tänderna, förut var det en brottningsmatch men nu sätter hon sig på stolen och gapar stooort och säger ”Aaaaaa” medan vi borstar, sen blir det ett tigergrin medan hon säger ”iiiiiii” så att vi får borsta framtänderna. Sen får hon tandborsten och tragglar lite själv. 🙂 Lilla duktiga tösen.