Vulkanen Molly…

Den annars så lugna och sovande vulkanen Molly fick vid 18.15-tiden på måndagkvällen ett våldsamt utbrott. Boende i närheten förberedde evakuering men i sista sekund avvärjdes hotet och middagen kunde fortlöpa med endast en liten gråtattack då hon råkade få rödbetorna först istället för gurkan…

Anledningen till det hysteriska utbrottet var att hon ville att jag skulle bära henne medan jag fixade maten, och då ryckte Niklas in och tog hand om henne. Men se det ville inte Molly… Hon vrålade, sparkade och skrek länge länge, allt medan Niklas lugnt och tålmodigt försökte få henne att lugna sig. Jag försökte hålla mig undan för att Niklas skulle få vinna Mollys förtroende utan att hon skulle få sin vilja igenom och få gå till mamma. Men hon blev på gott humör (mestadels) under middagen och sen nattade pappa henne och som väntat gick det supersnabbt. Trött liten dam…

Själv sitter jag och klurar på bröllopstårta till lördag. Den ska vara fin men ändå enkel, eftersom min rygg inte riktigt pallar med tårtigt pillerijobb just nu. Har åkt på en dunderförkylning dessutom och är hes som en kråka igen. Jag hann ju i alla fall vara någorlunda frisk i en vecka… *morr*

Idag fick en snöskata sätta livet till igen… Den andra snöskatan och den fjärde fågeln sammanlagt. Det är inte den första pippin som flyger rakt in i glasdörrarna i uterummet. 🙁