Fredagens tråkiga överraskning

Vi skulle äta middag hos Maggan och Bertil direkt efter jobbet. Så jag hämtade upp tjejerna och vi for direkt med ett kort stopp vid posten för att lämna några brev. Väl framme hos svärföräldrarna fick vi rullader med nypotatis och sås. Mycket gott och vi åt med god aptit. Till efterätt fick vi jordgubbar med glass och grädde, Molly åt så hon storknade. Tiden gick fort och begav oss hemmåt med en trött dam.

Väl hemma började vi med att plocka ned tvätten som hängde ute (tur det). Så skulle vi gå in då och jag gick runt huset för att låsa upp. Jag möttes av en kraftig stank och det stack lite i näsan. Tjejerna stod kvar på baksidan och väntade på att bli insläppta. Jag öppnade och gick återigen runt huset för att hämta något att täcka över virket med eftersom det utlovats regn. När jag öppnar källardörren går det upp ett ljus.. Något har brunnit och källaren är fylld med en lätt dimma. Det luktar verkligen bränt, jag börjar leta efter vad som brinner (som jag tror) och som tur är har det inte brunnit så mycket och slocknat av sig självt. När jag kommer fram till nya rummet så är det en slöja av rök och jag förstår vad som hänt.

Datorn har brunnit upp. Den är nämnligen tyst, den som alltid står på och flåsar med fläktarna. Jaha.. börjar öppna alla fönster på vid gavel i källaren för att vädra ut den stickande röken. Och funderar på varför inte brandvarnaren inte piper, får ta och kontrollera den. Kanske är det så att röken inte är tillräckligt kraftig? Provstartar datorn för att bekräfta att det är den, och mycket riktigt. Det kommer en puff av rök ur den när fläkten går igång. Jag stänger av den direkt och drar ur alla sladdar. Tar med mig den ut och skruvar isär för att kontrollera vad som gått sönder och om det går att rädda något.

Grafikkortets fläkt har brunnit upp det har blivit så varmt att moderkortet tagit skada.

Så nu är det antingen till att leta begagnade delar eller att köpa nya delar *suck*