Matmonstret har varit i farten igen!

Idag hämtade jag Molly efter dagis och vi cyklade till ICA och köpte lite yoghurt. Molly fick testa en liten barn-kundvagn och det gick undan minsann… Lyckligtvis hade den en ”flaggstång” på som jag kunde styra lite med så att hon inte rammade folk och varor, men det var inte poppis… ”Uuuta, bott bott!” (Sluta, bort bort!) vrålade Molly argt. 😀

När vi kom hem lekte vi i sandlådan, vattnade och tog in tvätten från torkvindan. Sen var det dags för mat. Niklas skulle på möte så vi delade på matlådan med potatis och sås som blev över från dagen innan. Mamma Scans köttbullar var lättlagat och gott till. Jag tog 2 potatisar och 3 köttbullar, Molly fick 1½ potatis, sås och 2 köttbullar och lite lingon. Detta slukade hon på ett par minuter! ”Mer, mamma, mer”… Okej, hon fick 1½ potatis till, 3 köttbullar och sås och lingon. Detta slukade hon igen, gaffeln gick inte fort nog, så hon tog hjälp av fingrarna. ”Mer, mamma…” Jag höll på att trilla av stolen… Hon fick 1 potatis till, 1 köttbulle och resterna av såsen och lingonen som nu var slut… Även detta åt hon upp! När hon ville ha mer efter TRE portioner på sammanlagt 4 potatisar och 6 köttbullar hade jag inget mer att ge henne! Jag erbjöd lite efterrätt istället och hämtade en halv skål yoghurt. Mums, tyckte Molly Matmonster och sög i sig nästan hela skålen, men hindrades i farten av fruktbitarna som spottades ut åt sidan… Jag var så häpen att jag hade fullt sjå att hålla mig kvar på stolen! Mammas lilla matmonster…

Lilla matmonstret, på sin tredje portion!

Sen busade vi och Molly skrattade så hjärtligt åt mina uschanden när hon stoppade in sina salivkladdiga fingrar i min mun. 🙂

I morgon är det äntligen fredag, sen väntar en lång skön helg…