Mjölk utan haklapp

Dagen började med rostat bröd, Molly fick massor av messmör på sin smörgås, precis som hon gillar det. ”Mmmm” säger hon medan hon stoppar de messmörskladdiga fingrarna i munnen. 🙂

Sen bar det av på shoppingrunda till Silvan och Jysk, sandlåda hittades på Silvan och ny kudde till Molly och rullgardiner på Jysk. Sen var tanken att vi skulle åka och handla lite mat, men vi hann bli hungriga och bestämde oss efter en stunds velande att åka ner till stan för att hitta ett lämpligt matställe. Vi beslutade oss för Åhléns och beställde pasta med köttbullar till Molly och hamburgare till oss vuxna. Vi konstaterade att vi glömt haklapp men att det fick gå ändå. Helt ostrategiskt satte vi oss nära lekhörnan, vilket gjorde att Molly absolut inte ville äta sin mat, bara leka med klossarna. Ett litet ögonblick fick vi henne att sitta i sin stol, då slevade hon i sig lite ketchup och ville ha mjölk och får det nästan fulla glaset i sina händer för att dricka. Men ovan med fulla glas som hon är så häller hon ur halva glaset över tröja och byxor, med ett efterföljande ”Ooouj”. Då tappar hon intresset och vill bara leka istället…

När vi kom hem fick hon yoghurt och sen var det sovdags i det numera mörka sovrummet. Pappa var ju snabb att sätta upp rullgardinen på en gång. Efter sovstunden åkte vi för att gratulera Sara. Som vanligt hade hon fixat sååå gott fikabröd, en riktig bakmoster. Sockerkaka, kanelbullar, drömrulltårta, kakor och en underbar äppelkaka med vaniljvisp. En trevlig familjestund blev det, och en nyhet jag längtat efter så länge… I sommar får man gå på bröllop… 🙂

Efter det blev det matshopping på COOP Forum och tacomiddag med trevligt sällskap.

I morgon blir det mer shopping och ett par turer till tippen med lånad släpvagn.