Cowboy

Beslutet taget och en ny tvättmaskin är inhandlad.
Inskuffningen i källaren gick helt ok och vi hade även köpt en sockel till den nya maskinen. Ska fixa till lite el och flytta om vattnet senare. Så den fick stå på den gamla vanliga platsen så länge för nu var det dags att tvätta.

Bara det att jag hittade tydligen inte rätt manual till en början och efter ett tag in i första tvätten började det låta förskräckligt i källaren Jag slängde mig iväg och Anna efter..

Den hade slitit sig.. den var på väg i rasande fart över golvet när vi kom ner i källaren och jag slängde mig över den med hela min vikt, som när en cowboy hoppar ner från hästryggen och brottar ner en vild och krumbuktande tjurkalv.  Den fortsatte sin vilda resa över golvet trots det och Anna försökte mota den tillbaka in i hörnet där den ska stå. Till slut kom vi åt avstängningsknappen och vi kunde pusta ut… Vi trodde att det berodde på att den nyinköpta sockeln (ställningen med en trådkorg som tvättmaskinen står på) inte var stabil och förankrad på rätt sätt, så vi lyfte ner den och började om på tvättprogrammet. Sen gick vi upp och åt kladdkaka.

20 minuter senare låg jag på den ursinniga tvättmaskinen igen som åter gjorde ett flyktförsök och Anna stod på bästa matadorvis och motade den tillbaka in i hörnet.
SEN hittade vi rätt installationsanvisningen som berättade för oss att transportsäkringarna måste tas bort innan man använder den, annars kan den ”vibrera lite” när den centrifugerar…