Om att vara gravid

Hej, Anna här…

Satt och läste lite kul saker på nätet och ramlade över en liten lista som en mycket irriterad gravid kvinna skrivit:

——————————————————————————————–

Vad gravida önskar att alla andra visste…

  • Jag kommenterar inte ert utseende, så kommentera inte mitt. Ja, jag kommer onekligen att bli större, men jag är inte tjock, jag är gravid!
  • Kommentera inte det jag äter, jag äter vad jag vill när jag vill.
  • Får jag höra kommentaren ”Men guuud vad stor du är, är du säker på att det bara är en?” en gång till så kräks jag! Detta gäller även ”Oj vad rund du blivit, akta dig för att gå upp för mycket i vikt, det är inte så lätt att gå ner sen” (när f*n har jag kommenterat att DU lagt på hullet?).
  • Att bli klappad och tafsad på uppskattades inte INNAN jag blev gravid, vad får dig att tro att jag plötsligt skulle tycka att det var okej nu? Nu när jag blivit ÄNNU mer känslig med allt illamående och hormoner som far runt i kroppen. Jag är inte allmän egendom. Vill du klappa på magen? FRÅGA FÖRST!
  • Spara nutti nutti-bebispratet tills bebisen föds, jag hatar att bli gullad med.
  • Det finns nog inga roliga gravid-skämt, så låt bli dem. Att jag håller på att explodera, har svalt en badboll eller andra skämtsamheter är bara pinsamma. Snälla, låt mig slippa…
  • Jag KAN ta på mig mina skor själv, jag KAN sätta mig på en stol utan hjälp, jag KAN bära en kasse utan att gå sönder. Jag är gravid, inte invalid. Jag klarar mig själv, vill jag ha hjälp så frågar jag!

Sammanfattning: även om folk menar väl så är det en hormonpumpad, känslig och gravid kvinna ni handskas med. Låt mig vara!

——————————————————————————————–

Hihi, jag nickar igenkännande åt en hel del. 🙂 Oj vad jag var arg ibland under förra graviditeten. Tacka vet jag Niklas, han vet hur jag vill bli behandlad när jag är gravid. *puss på dig*

Jag funderar på att köpa en t-shirt med texten ”Håll tassarna borta från min mage”, jag uppskattar heller inte när folk tar mig på magen utan att fråga först. Ibland går det bra men ibland är det faktiskt rent obehagligt. Det verkar som om man plötsligt blir lovligt byte för fysiska undersökningar, skämt och kommentarer när man blir gravid. När man, som skribenten ovan så korrekt säger, är som mest känslig! Just idag mår jag illa och magen är lite spänd och öm. Hade någon kommit fram och klappat mig på magen så hade jag blivit gråtfärdig. Det är faktiskt en olustig känsla när folk plötsligt bara kommer fram och smeker min mage, det är intimt och påträngande, ungefär som att bli smekt på rumpan. Nej tack. Och det kommer bara att bli värre i takt med att magen växer. Ju mer mage, desto mer kommentarer och tafsanden…

Molly är på bättre humör vid lämningen nuförtiden. Idag rusade hon in på dagis, försökte stampa av sig skor och overall och när hon befriats från ytterkläder så sprang hon in i lekrummet utan att ens se sig om. Kvar stod jag och såg dum ut. ”Eh… Jaha… Hejdå då…” sa jag till personalen och gick hem. Skönt att hon trivs, men en blick hade hon väl kunnat kosta på sin gamla mamma… 🙂

1 tanke kring ”Om att vara gravid

Kommentarer är stängda.