Ny spruta och Lilla Snigel…

Jaha, så var det dags för mig, Anna, att premiärblogga.

Idag var Molly hemma från dagis eftersom det var dags för den andra sprutan i vattkoppsvaccineringen. En trött Molly var svårväckt i morse. Termometern visade ett par ynka plusgrader och regnet duggade utanför. Jag och Molly hade tänkt cykla till lasarettet men eftersom Mollys regnkläder är på dagis så fick vi tänka om. Vi övervägde buss istället. Men först frukost med överraskning. Medan Molly moffade macka och jag donade runt lite så hörde jag plötsligt att hon satt och sjöng. ”Iiia iiige, tatta dee…” Melodin avslöjade att hon sjöng Lilla Snigel, akta dig! Varken jag eller Niklas har hört henne sjunga den själv förr. Det brukar annars bara vara ”Pitta pitta” (Tipp tapp). 🙂

 Nåväl, bussen hanns inte med så det blev promenad i regnet bort till lasarettet. Molly satt torrt under regnskyddet i vagnen medan jag blev dyngsur. Sprutan gick snabbt och lätt, några tårar kom men försvann när plåstret kom på. ”Titta!” sa hon med gråt i rösten och pekade på plåstret. Sen fick hon leksak av snälla sköterskan för besväret att komma två gånger och få spruta. Innan hemgång i blöta kläder delade vi på ett äpple. Stannade på COOP Konsum på Sveaplan och småhandlade lite, charmade ett par tanter och träffade gamla babysimkompisen Albin med mamma Therese.

Efter lunch bestående av stuvade makaroner och köttbullar somnade Molly helt själv i sin säng. Efter att ha sovit länge så hade hon ordentligt med energi. Vi bakade tigerkaka, eller rättare sagt: jag bakade och Molly hällde ut äggen ur vispskålen. Jag mutade lite med mellis-banan, sen  fick Molly slicka visparna under ljudligt gillande. Lyxigt värre, fast det mesta hamnade utanför…
Slickar visp…

Man kan fundera vad det var i smeten, för sen var hon på helvarv resten av kvällen. Sprang runt som en tok och lekte, flyttade möbler och röjde runt. Inte en sekunds vila. Vilken tur att hon får gå till dagis i morgon och springa av sig igen, annars river hon väl hela hemmet till slut…

1 tanke kring ”Ny spruta och Lilla Snigel…

Kommentarer är stängda.